Eläinten karnevaali

Eläinten Karnevaali

Camille Saint-Saensin tuttu teos saa nyt uudenlaisen ilmeen, kun Siina Hirvonen esittelee Eläinten Karnevaali-teoksen osa osalta. Samalla hän kohtaa monenlaisia hassuja tilanteita, kun eläimet valmistautuvat viettämään suurta juhlaa.

Seikkailu alkaa ja ilo on ylimmillään, kun Siina Tutkimusmatkailija suuntaa kohti viidakon tuntemattomia syvyyksiä. Esitellessään orkesterin soittimia hän tulee törmänneeksi viidakon erilaisiin eläimiin, joista jotkut ovat ystävällisiä, joillakin on metkut mielessä, ja jotkut ovat jopa vaarallisia. Miten Siinan käy kun hän kohtaa joutsenen, aasin, leijonan tai apinan?

Eläinten karnevaali -käsikirjoitukseni sisältää vauhdikkaan ja hauskan seikkailun lisäksi myös pedagogisen ja musiikkikasvatuksellisen tarinan, ottaen erityisesti lapsikuulijat huomioon. Tarina herättääkin kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen ja herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina.

 

Konserttia voi värittää myös Taina Koskisen tekemällä valmiilla kuvasarjalla, mikä heijastetaan salin takaseinälle.

 

Konsertin kokonaiskesto noin 45 minuuttia.

Orkesterin koko: 10-11 soittajaa

Konserttimestari voi toimia kapellimestarina.

 

Ensiesitys oli marraskuussa 2008 Helsingin Konservatoriolla Helsinki Concordia -kamariorkesterin kanssa johtajanaan Jani Sivén.
Käsikirjoitus ja kertoja: Siina Hirvonen
Projisointi: Taina Koskinen
Valot: Tuukka Törneblom

 

-Siina on käynyt tarinoimassa myös mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Oulu Sinfonian, Hyvinkään orkesterin ja Valoa Kamariin festivaaliorkesterin kanssa.